Ugašen požar, vatrogasci dežuraju

Požar koji je jutros izbio u skladištu trgovinske firme DM u Makišu ugašen je. Izgorelo je oko 3.000 kvadratnih metara. Nema povređenih.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 23.02.2015.

07:16

Default images
Foto: Tanjug

Ekotoksikološka merenja pokazala su da ne postoji opasnost po zdravlje ljudi i životnu sredinu zbog požara, saopštio je Gradski zavod za javno zdravlje.

Vatrogasna straža je još na mestu požara, rekao je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograda Mile Jovičić.

Jovičić je agenciji Beta rekao da su na mestu požara trenutno četiri vatrogasna vozila i 14 vatrogasaca koji će dežurati u narednim satima.

Prema njegovim rečima, u magacinskom prostoru firmi DM i Telekom, koji je veliki 6.000 kvadratnih metara, uništeno je 3.000 kvadrata, srušen je krov, kao i delovi zida objekta.

"Vatra je zahvatila oko 3.000 metara kvadratnih magacina, a reč je o uglavnom kućnoj hemiji. U požaru nije bilo povređenih ni nastradalih, nisu ugroženi ljudski životi. Ovo je zaista veliki požar što se vidi i po količini dima. Intervencija još uvek traje, ali je presečeno širenje vatre, ali će dogašivanje potrajati najverovatnije celog dana. Važno je da je požar pod kontrolom i da nema aerozagađenja", rekao je jutros za Radio B92 Predrag Marić, načelnik Sektora MUP za vanredne situacije.
Foto: Tanjug
Iz kompanije DM su saopštili da je izgorela samo roba koja se nalazila u skladištu.

"Nisu izgorela dostavna vozila, stradalo je samo ono što se nalazilo u magacinu", rečeno je agenciji Beta u marketinškom odeljenju kompanije DM, koja će kasnije izdati podrobnije saopštenje.
Foto: Tanjug
Više od 50 vatrogasaca je bilo angažovano da gasi požar. Na terenu je 20 vatrogasnih vozila, vatrogasni brod, deset vozila JKP Beograd.

Požar je izbio oko pet časova, vatra je dostizala visinu i do 50 metara, a čule su se i sporadične eksplozije.

Požar je zahvatio i magacinski prostor kompanije Telekom Srbija, u kojem je skladištena telekomunikaciona oprema kompanije.

Kako je saopštio Telekom, pretpostavlja se da je reč o znatnoj šteti, koja će biti poznata narednih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: