"Ajdar" neće biti rasformiran

Pripadnicima bataljona "Ajdar", koji su u Kijevu blokirali Ministarstvo odbrane, ispunjen je zahtev i bataljon će nastaviti da postoji kao posebna jedinica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.02.2015.

21:15

Default images
foto: Beta/AP

Poslanik Radikalne partije i komandir tog bataljona Sergej Meljničuk rekao je posle razgovora u Ministarstvu da "Ajdar" neće biti rasformiran, preneo je Ukrinform, izveštavajući da je posle toga deblokirana ulica u kojoj su demonstranti palili automobilske gume i pokušavali da prodru u krug Ministarstva.

Mediji su ranije danas javili da se nekoliko desetina muškaraca u maskirnoj uniformi, među njima i borci "Ajdara", blokrali saobraćaj kod MInistastva odbrane.

Interfaks-Ukrajina javila je da su kod zgrade protestovali i ljudi koji su rekli da su rodbina boraca 25. bataljona "Kijevska Rus", koji tvrde da se borci te jedinice trenutno nalaze u veoma teškom stanju, da su mnogi ubijeni, a preostalima treba pomoć.

"Ajdar" je formiran u maju 2014. godine kao bataljon teritorijalne odbrane u koji su prvobitno stupali dobrovoljci mahom aktivisti "samoodbrane Majdana" i "Desnog sektora", a kasnije je potčinjen Ministarstvu odbrane.

U njegovom sastavu je, kako navode mediji, približno 500 pripadnika, a bore se u Luganskoj oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: