Situacija u Vranju pod kontrolom

Situacija na teritoriji Vranja je pod kontrolom, nisu ugroženi životi ni imovina, telefonske linije su bez prekida, a snabdevanje hranom i vodom je nesmetano.

Izvor: B92

Subota, 24.01.2015.

11:45

Default images

To je izjavio gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije u tom gradu Zoran Antić.

U selima oko Krive Feje juče je bez struje ostalo 300 domaćinstava, a Antić očekuje da će danas u toku prepodneva taj problem biti rešen.

U Elektroprivredi Srbije je rečeno da su ekipe na terenu i rade na otklanjanju kvara koji je nastao zbog nevremena, i takođe očekuju da će uskoro ponovo biti uspostavljeno normalno snabdevanje strujom.

Štab za vanredne situacije u Vranju juče je zasedao dva puta, a u 15 sati je proglašeno vanredno stanje na teritoriji gradske opštine Vranjska banja i svim selima sa desne strane obale reke Južne Morave, podsetio je Antić.

"Pratimo situaciju... Imamo znatna oštećenja mostova i rečnih korita na tom području zbog otapanja snega i leda u brdsko-planinskim delovima Besne Kobile i ogranaka koji naginju ka njoj", rekao je Antić.

U nekim selima su bujični potoci i reke poplavili okolna polja i njive, u naseljima u Vranskoj banji je poplavljeno nekoliko kuća i podruma, naveo je Antić.

On je istakao da su u toku večeri na teren izašle ekipe Štaba za vanredne situacije koje su uz pomoć mašina, mehanizacije i opreme sa džakovima i peskom uspeli da kanališu tokove reka i bujičnih potoka.

Na sinoćnjoj sednici Štaba predloženo je i da se izvrši kontrolisanje vode i seoskih bunara kako ne bi došlo do epidemije zaraznih bolesti.

Takođe, naloženo je da se u toku noći nastavi otklanjanje prepreka koje su nastale usled obaranja stabala i električnih vodova, kazao je Antić, dodajući da je već regulisano stanje na dva mesta gde je bilo prekida električne energije.

Uskoro se očekuje i rešavanje problema u podnožju Besne kobile u mesnoj zajednici Kriva Feja gde su šut, pesak, blato i drveće srušili električne vodove, kazao je Antić.

Sve ekipe su na terenu, obilaze i deo Poljaničkog kraja koji ima 22 sela i naginje ka vodosistemu Barje, a u toku je kontrola moravskih sela oko korita Južne Morave, rekao je Antić, napomenuvši da će nove informacije biti poznate po održavanju nove sednice Štaba u 14 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: