Litvanija: Brošura za slučaj rata

Litvansko ministarstvo odbrane izdalo je brošuru u kojoj savetuje građane kako da reaguju u slučaju rata.

Izvor: B92

Subota, 17.01.2015.

11:54

Default images

Ovaj potez Litvanije je, prema oceni agencije AP, uzrokovan intervencijom susedne Rusije u Ukrajini i nedavno intenziviranim kršenjem vazdušnog prostora u baltičkom regionu.

Brošura na 98 strana biće distribuirana sledece sedmice u Litvaniji, članici NATO koja je bila deo nekadašnjeg Sovjetskog Saveza od 1940. do 1991.

Ministar odbrane Juozas Olekas rekao je na litvanskom radiju da su takvi saveti "potrebniji nego ikad" zbog, kako je naveo, "ruske agresije protiv suseda, trenutno u Ukrajini".

Brošura, koja se već može videti na sajtu Ministarstva odbrane Litvanije, takođe savetuje ljude kako da postupaju u slučaju prirodnih katastrofa, velikim nesrećama i terorističkim napadima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: