"Trilaterala ne radi protiv Rusije"

Konferencija evropskog ogranka Trilateralne komisije koja se održava u Beogradu nije pandan poseti ruskog predsednika, kaže Tahir Hasanović.

Izvor: B92

Subota, 01.11.2014.

11:58

Default images

Predsednik organizacionog odbora evropske Trilaterale rekao je za radio B92 da sastanak preko 160 uticajnih ljudi iz sfere politike i biznisa, uzglavnom sa Zapada, ne bi trebalo posmatrati kao protivtežu nedavnoj poseti Vladimira Putina.

„Trilateralna komisija predstavlja izuzetne ljude koji širom sveta, u Evropi, Sjedijenim Američkim Državama i u azijskom, pacifičkom regionu, šire mir i stabilnost. Njihova politička strategija je razvijanje ekonomskih i finansijski odnosa i sasvim sigurno na dnevnom redu nije ništa što bi bilo upereno protiv nekog drugog interesa“.

Hasanović kaže da će jedan od najzanimljivih panela dana biti razgovor o prilikama u regionu na kome će učestvovati premijeri Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Đukanović, kao i predsednici Republike Srpke i Makedonije Milorad Dodik i Đorđe Ivanov.

Iza zatvorenih vrata, kako nalažu pravila Trilaterale, razgovaraće se i o rusko-ukrajinskoj krizi i energetskoj bezbednosti, dodaje Hasanović.

Podsetimo, za Večernje Novosti je Jovan Kovačić, predsednik srpskog ogranka Trilateralne komisije, rekao da diskretno pripremljeno današnje zasedanje Trilateralne komisije, iza zatvorenih vrata u Beogradu, nije "nikakva zavera protiv ruskog predsednika Vladimira Putina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: