Alenka Bratušek bez podrške u EP

Odbori za industriju i ekologiju EP odbacio je kandidaturu bivše slovenačke premijerke Alenke Bratušek za potpredsednicu EK zaduženu za energetiku.

Izvor: B92

Sreda, 08.10.2014.

20:03

Default images

Kako je prenela slovenačka agencija STA, samo 13 članova EP je glasalo za nju, dok je 122 bilo protiv, a dvoje poslanika je bilo uzdržano.

Glasanje je usledilo posle njenog razočaravajućeg predstavljanja u ponedeljak, uz navode da ističe da bivša slovenačka premijerka nije impresionirala poslanike i da je prva žrtva dolazećeg novog tima predsednika EK Žan-Klod Junkera.

S obzirom na ovakav ishod Slovenija će morati da predloži drugog kandidata za člana Komisije.

Ranije je Bratušekova je demantovala da je odustala od kandidature, ističući da su to glasine i nastavak jednomesečne kampanje koja se protiv nje vodi iz Slovenije, objavili su slovenački mediji.

"Pokretačka snaga tih pritisaka dolazi na žalost iz Slovenije, od onih koji se nadaju da će posle mog pada sami doći do kandidature za EK", prenelo je njenu izjavu ljubljansko "Delo".

"Recept za moju diskreditaciju je bio napisan u Sloveniji, što je za mene od svega najteža spoznaja", poručila je Bratušekova.

Vest da je bivša slovenačka premijerka sama odustala od kandidature demantovala je i kancelarija Junkera.

"Istina je da je moj nastup sadržao samo uopštene odgovore, ali to je bila moja svesna odluka. Da sam davala konkretne odgovore verovatno bi me zbog njih još više kritikovali", rekla je Bratušekova.

Prema pisanju slovenačke štampe, posle nastupa Bratušekove poslanici su napuštali salu "šokirani njenim lošim nastupom" kao i njenim lošim engleskim jezikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: