"Moj stav-najbolje podeliti Kosovo"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi podela Kosova i Metohije bilo jedno od boljih rešenja i da bi to bilo u interesu i Srba i Albanaca.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Utorak, 07.10.2014.

23:37

Default images

"Takav dogovor, odnosno trajno rešenje odnosa Beograda i Prištine, mogao bi da se postigne na međunarodnoj konferenciji pod pokroviteljstvom EU, ali i SAD i Rusije", izjavio je Dačić za beogradske Večernje novosti od srede.

Dačić je tu ideju zineo kao reakciju na izjavu šefa ruske kancelarije u Prištini Andreja Šugurova koji je ocenio da Srbija i Kosovo treba da razmene teritorije: da Srbija ustupi tri opštine takozvane Preševske doline za opštine na severu Kosova sa srpskom većinom.

Dačić je, medjutim, rekao da za takav scenario raspleta - podele Kosova, nema zvanične podrške ni u Beogradu, ni u Prištini, kao ni u većini svetskih centara moći.

Vicepremijer je dodao da je to njegov stav, dok će Srbija nastaviti dosadašnju politiku nalaženja rešenja kroz politički dijalog.

"Naše pozicije ostaju nepromenjene, a to je da nećemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: