OEBS osudio pretnje novinaru na KiM

Šef OEBS-a na Kosovu, ambasador Žan Klod Šlumberže i OEBS-ova predstavnica za slobodu medija Dunja Mijatovic, izrazili su zabrinutost za bezbednost novinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

19:19

Default images

Oni su osudili poslednju u seriji pretnji smrću Artanu Haračiji, novinaru portala vesti "Indeksonline".

"Apsolutno je neprihvatljivo da novinari budu izloženi stalnom pritisku i pretnjama smrću. Pozivam organe za sprovođenje zakona da učine sve što je u njihovoj moći kako bi osigurali da oni koji predstavljaju pretnju ljudskim pravima i slobodama, kao i bezbednosti novinara, budu privedeni pravdi", rekao je Šlumberže.

Haračija je radio sa još jednim novinarom na zajedničkom izveštaju o delovanju radikalnih muslimanskih grupa na Kosovu. On je pre dva dana primio pretnje smrću nakon učestvovanja u jednoj televizijskoj emisiji, saopšteno je iz OEBS-a.

"Ovo je druga pretnja upućena novinaru na Kosovu tokom ovog meseca. Sloboda medija i sloboda izražavanja su osnovna ljudska prava i moraju biti zaštićene", istakla je Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: