Čišćenje smeća na Čukaričkoj padini

Na Čukaričkoj padini u Beogradu u četvrtak ujutru je počelo čišćenje smeća iz neformalnog naselja, na zahtev opštine Čukarica i građana.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2014.

12:38

Default images

U zajedničkoj akciji gradskih i opštinskih komunalnih službi prostor čisti 25 radnika sa šest kamiona i tri specijalne građevinske mašine.

Prema prvim procenama, za prva dva dana akcije trebalo bi da bude odneto oko 270 kubika smeća.

Direktor "Beokom servisa" Darko Glavaš rekao je da je u prethodnom periodu stigao veći broj zahteva građana tog dela grada koji su zatražili da bude uveden komunalni red, zbog čega su nadležni reagovali organizovanjem akcije čišćenja.

"Radiće se u fazama. Danas i sutra radiće se na prva dva ulaza u neformalno naselje, a krajem sledeće sedmice nastavićemo dalje, ka prostoru prema FMP-u i ući dublje u naselje", rekao je Glavaš.

On je podsetio da su slične akcije već organizovane na Novom Beogradu, u Zemunu, na Savskom vencu, Paliluli i Starom gradu, dodajući da će se nadležni truditi da do početka zimskog perioda urede što više prostora.

Glavaš je pozvao građane da se za sve probleme i prijave deponija obrate "Beokom servisu" na besplatni telefon 0800-110-011 kada zovu sa fiksnog broja.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je da na teritoriji te opštine ima nekoliko nehigijenskih naselja i da su ovakve akcije neophodne.

"Građani ovog dela Čukaričke padine imaju mnogo problema, posebno uveče kada stanovnici neformalnog naselja pale otpad, direktno ugrožavajući život svima koji ovde žive", rekao je Kolarić i dodao da su opštinske vlasti, kako bi ublažile problem, pokrenule inicijativu u Skupštini grada da se taj prostor češće čisti dok se problem sistemski ne reši.

U akciji učestvuju ekipe "Gradske čistoće", "Zelenila - Beograd", "Beograd-puta", "Vodovoda i kanalizacije" i "Beogradskih elektrana", kao i Komunalna policija i gradska i opštinska inspekcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: