Izmeštanje đaka ometenih u razvoju

Škola "Ljubomir Aćimović" iz Obrenovca, koju pohađaju deca ometena u razvoju, izmešta se u seosku školu u Zabrežju.

Izvor: B92

Petak, 05.09.2014.

16:58

Default images

Ova odluka je doneta zato što za tu decu nije bilo mesta u školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Obrenovcu, u kojoj su, privremeno, smešteni punih 15 godina.

62 učenika sa smetnjama u razvoju, privremeno su smešteni na drugom spratu škole Jovan Jovanović Zmaj, već 15 godina. Zbog vanredne situacije i renoviranja škole stradale u poplavama deca sa autizmom, oštećenjem vida ili s Daunovim sindromom nastavu pohađaju u 3 improvizovane učionice u neodgovarajućim uslovima.

Nadležni su našli neko rešenje pa će decu preseliti u selo Zabrežje, četiri kilometra od centra Obrenovca, u školu u kojoj nastavu već pohađaju deca iz tog naselja. Problem je što škola za sada nije prilagođena potrebama dece sa smetnjama u razvoju.

Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu ističu da deca trenutno pohađaju nastavu u nehumanim uslovima i da će nova škola, adaptirana za njih, biti bolje rešenje, a da je Gradska uprava obezbdila donaciju za renoviranje i minibus za prevoz dece.

Renoviranje Osnovne škole "Posavskih partizana" počinje sutra ujutru, a deca će, dok se ne završi renoviranje, ostati u improvizovanim učionicama. U budućnosti se planira izgradnja objekta u dvorištu osnovne škole Jefimija, kao trajno rešenje za nastavu za decu sa smetnjama u razvoju .

Opširnije u VIDEO PRILOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: