Ministar: Hitno s Euleksom i Kforom

Nebojša Stefanović izjavio da je zatražio hitan sastanak sa predstavnicima Euleksa i Kfora zbog napada u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Kuršumlije.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 29.08.2014.

09:03

Default images

Tom prilikom je ubijen žandarm Stevan Sinđelić.

"Očekujem da će se (sastanak) u narednih nekoliko dana održati u Beogradu", kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije za televiziju Pink, navodeći da će na sastanku biti istaknuta želja da se obezbedi apsolutna bezbednost za stanovništvo ali i pripadnike bezbednosnih snaga.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas, posle ubistva pripadnika Žanadarmerije kod Kuršumlije, da je trenutna situacija stabilna.

Stefanović je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da je uputio dodatne policijske snage koje su na terenu, osnažene odrede Žandarmerije i da se ostvaruje saradnja sa Euleksom i Kforom u smislu obezbedjenja čitavog regiona.

"Moramo da preduzmemo sve što je u našoj moći da ubuduće imamo više mera i možda snažnije prisustvo policije, da se više nikada ne dogodi da neko od pripadnika policije izgubi život, radeći svoj posao", naglasio je Stefanović.

Stefanović je ocenio da je jučerašnji napad bio "direktan teroristički napad" i da se kroz saradnju sa Euleksom i KFOR-om radi na otkrivanju počinilaca.

Stefanović je naveo i da će inicirati sastanak sa tužilaštvom, sudovima na kom bi se razgovaralo o pooštravanju kaznene politike za napade na policajce.

"Imali smo napade na policiju koji su prošli u senci..to su stvari za koje mora postojati oštra kazna", ocenio je ministar.

On je ukazao da pripadnici Žandarmerije rade jedan od najtežih poslova u zemlji i da ovaj teroristički napad pokazuje kakvim su bezbednosnim rizicima svakodnevno izloženi.

Žandarm Stevan Sindjelić juče ujutro je teško ranjen u napadu više nepoznatih Albanaca, a nešto kasnije preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Sindjelić je bio u patroli policije iz Kuršumlije koja je prilikom obilaska terena zatekla više Albanaca koji su sekli šumu kod sela Orlovac. U razmeni vatre jedan Albanac je ubijen, a jedan ranjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: