"Pajtić zreo za političku penziju"

Potpredsednik SNS Goran Knežević izjavio je da je neophodna promena aktuelne pokrajinske vlasti i istakao da je Bojan "Pajtić zreo za političku penziju".

Izvor: B92

Nedelja, 24.08.2014.

11:51

Default images

Potpredsednik SNS Goran Knežević kaže da je neophodna promena aktuelne pokrajinske vlasti koju predvodi Bojan Pajtić i DS, kako bi bilo zaustavljeno urušavanje Vojvodine.

"Aktuelnoj Pokrajinskoj vladi su na martovskim izborima "presudili građani" i "rekli šta misle o režimu Bojana Pajtića", istakao je Knežević u intervjuu novosadskom "Dnevniku" i dodao da "neko ko sa pozicije apsolutne vlasti posle 14 godina jedva preskoči cenzus, zreo je za političku penziju i vreme je da prepusti pozicije sposobnijima i odgovornijima".

Knežević je naveo da je nedavni dogovor lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora o predlogu za koncentracionu vladu "pokušaj da se spasi što se spasti može i omogući da se zaustavi dalje urušavanje Vojvodine".

Funkcioner SNS smatra da su vanredni pokrajinski izbori "izlaz iz ove teške političke i ekonomske krize, koja predugo traje", ali napominje da je, ako se imaju u vidu započete reforme i realne tehničke mogućnosti, u ovom trenutku "racionalnije formiranje prelazne (pokrajinske) vlasti, čiji će mandat i vremenski i programski biti oročen".

Naprednjaci smatraju da je za obavljanje najnužnijih poslova u pokrajini, kako bi "što brže i bezbolnije bilo zaustavljeno kretanje prema ambisu u koji nas sve zajedno vodi Demokratska stranka", potreban širi politički konsenzus i zato SNS ponovo poziva "sve one koji nisu zadovoljni položajem AP Vojvodine da nam se pridruže", rekao je Knežević.

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila da nova Pokrajinska vlada mora biti formirana do kraja septembra, jer se ne može dozvoliti nastavak devastiranja Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: