Petak, 22.08.2014.

12:39

DS neće u koncentracionu vladu APV

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu usvojio je dokument o rekonstrukciji pokranijske vlade sa LSV i NDS, što znači da neće ulaziti u koncentracionu vladu.

Izvor: Tanjug

Default images

Dokument “Usaglašeni stavovi tehničkih grupa DS, LSV i NDS za razgovore o rekonstrukciji pokrajinske vlade oko zajedničke politike, načina funkcionisanja koalicije i izgleda buduće pokrajinske vlade“ usvojen je jednoglasno, čime je odbijen predlog SVM i SNS o stvaranju koncentracione vlade u Vojvodini.

Dokument su 15. avgusta usaglasili timovi sve tri stranke i o donetoj odluci su obavešteni NDS i LSV i predložen je nastavak razgovora o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu je, na istoj sednici, jednoglasno doneo odluku da Demokratska stranka neće ulaziti u tzv. koncentracionu vladu u Vojvodini, niti na bilo koji način sarađivati sa SNS, s obzirom na to da, kako navode, ne dele nijedan zajednički stav o Vojvodini i njenim najznačajnijim vrednostima.

"Demokratska stranka se uvek zalagala za multietničku, evropsku i građansku Vojvodinu i spremna je na saradnju sa svim političkim strankama koje su u prošlosti podržavale i podržavaju ovakvu Vojvodinu, a SNS sigurno nije među njima", navodi se u saopštenju Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: