Kameron: Folijev ubica možda iz VB

Britanski premijer Dejvid Kameron je odlučio da prekine odmor zbog sastanaka u Iraku i Siriji, ali i zbog ubistva novinara Džejmsa Folija.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

13:21

Default images

Kako navode britanski mediji, Kameron je šokiran prizorom ubistva američkog novinara, a naročito činjenicom da je osoba koja je izvršila egzekuciju navodno u snimku govorila britanskim akcentom.

Šef britanske diplomatije Filip Hamond će se takođe naći u delegaciji Velike Britanije koja će otputovati u države zahvaćene velikim ratnim sukobima, a istakao je da postoji mogućnost da postoji veliki broj Britanaca u redovima paravojne formacije Islamska država.

“Svesni smo toga da se naši državljani u Iraku i Siriji bore na strani ISIS, te da su uključeni u strašne zločine. Situacija je veoma alarmantna, na njenom rešavanju radimo nekoliko meseci, ali će sada te akcije morati da budu pojačane“, rekao je Hamond.

Uz potvrdu mogućnosti da je ubica Folija Britanac, ministar spoljnih poslova je rekao da bi britanski teroristi po povratku na Ostrvo mogli da predstavljaju problem.

“Mnogi od njih misle da se mirno vrate u Veliku Britaniju, ali će tada oni biti percipirani kao pretnja za domaću sigurnost“, istakao je Hamond.

Novinar Džejms Foli ubijen je posle dve godine zatočeništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: