Nemac osuđen na smrt u Kini

Nemački državljanin osuđen je u Kini na smrt pošto je proglašen krivim za ubistvo s predumišljanjem, a ta vest je naišla na protivljenje Berlina.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 20.08.2014.

16:12

Default images

Portparol nemačkog Ministarstva inostranih poslova Martin Šefer istakao je da se zvanični berlin kategorično protivi osudi svog državljanina na smrt.

Šefer je naveo da je neimenovanom Nemcu, kineski sud u Sjamenu u utorak dostavio presudu i dodao da na presudu može da se uložiti žalba, prenela je agencija AP.

Američka agencija je proverila vest i javila da neimenovani muškarac koji je podigao slušalicu u Višem Narodnom Sudu u Sjamenu, potvrdio da je Nemac osuđen na smrt prethodnog dana u Kini, ali je odbio da saopšti više detalja o slučaju niti je želeo da se predstavi.

Portparol nemačkog ministarstva rekao je da će zvanični Berlin učiniti šta može da obezbedi da ta smrtna kazna bude preinačena ili da ne bude sprovedena.

Nemački mediji pišu da je 36-godišnji student kineskog jezika iz Minhena u junu 2010. na sred ulice u Sjamenu nožem i čekićem ubio bivšu prijateljicu iz studentskih dana i njenog partnera.

I ubijeni je bio Nemac, a njegova partnerka je imala venecuelansko državljanstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: