ŠA: Stiglo 50 protivgradnih raketa

Za nabavku protivgradnih raketa u 2014. godini Grad Šabac je izdvojio 1,5 miliona dinara, a protivgradnim stanicama isporučeno je 50.

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2014.

16:39

Default images

Sada svaka protivgradna stanica, sa prethodnim zalihama, ima po tri protivgradne rakete, objavila je danas Gradska uprava.

Na teritoriji grada Šapca funkcioniše 28 protivgradnih stanica sa ukupno 84 rakete dometa do 6.100 metara. Stanice su pod kontrolom Radarskog centra Blizonjski vis kod Valjeva.

Zamenik direktora Direkcije za poljoprivredu Predrag Srdanović kaže da zbog nedefinisanih zakonskih rešenja veliki broj opština i gradova u Srbiji ne poseduje protivgradnu zaštitu. On je naveo da protivgradne rakete mogu da zaštite teren sa 70 do 80 odsto sigurnosti.

Prema rečima gradonačelnika Nebojše Zelenovića, nabavka protivgradnih raketa nije obaveza ni nadležnost lokalne samouprave, ali je neophodno naći rešenje i prevazići problem, čija je posledica velika materijalna šteta na usevima i objektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: