Nova vest
Svet sporta 0

27.4.2024.

13:50

Goran Ivanišević i Luna Vujović predstavili novu fondaciju UNIQA SEE Future

Kad teniska legenda Goran Ivanišević i mlada, izuzetno talentovana zvezda tenisa, Luna Vujović, udruže snage i u Zagrebu na Evropskom trgu odigraju nesvakidašnji egzibicioni meč, u pitanju je najava velike i veoma važne saradnje.

Autor: Promo

Promo
Promo
DP/B92.sport

Ulaganje u mlade talente, u lepšu i bolju budućnost, u samoj je srži poslovanja fondacije osnovane s ciljem pružanja podrške mladim ljudima koji se svojim sposobnostima i talentima ističu u sportu, kulturi i održivosti, UNIQA SEE Future fondacija delovaće na području jugoistočne Evrope: u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumuniji i Crnoj Gori.

Velikim događajem za javnost predstavljena je i prva mlada sportska nada koju će fondacija podržati Luna Vujović, pobednica Evropskog juniorskog prvenstva i pobednica Vimbldona za juniore do 14 godina. Luna je posvečena sportistkinja koja tenis igra od svoje šeste godine koja ne krije koliko joj je važna podrška.

"Podrška roditelja i porodice je najvažnija, ali jako je lepo i ohrabrujuće imati iza sebe ljude i organizaciju kao što je UNIQA osiguranje. Iskustvo i perspektive koje nam mentori, koji su već prošli brojne izazove u životu mogu preneti, su neprocenjiva. Niko vas ne može pripremiti za ono što sledi i što će se dogoditi, svako ima svoj put, no podsticajno je čuti druge i osećam se odgovornom jer veruju u mene", kazala je na predstavljanju Luna Vujović.

DP/B92.sport

Osigurati mladima bolje uslove kako bi maksimalno razvili potencijale i ostvarili svoje ciljeve, misao je vodilja nove fondacije.

"Ovim potezom napravili smo iskorak u društveno odgovornom poslovanju aktivno učestvujući u kreiranju naprednijeg društvenog okruženja. Cilj fondacije je podsticanje lokalnih zajednica i jačanje uključenosti kroz razne programe podrške u skladu sa sloganom 'Živimo bolje zajedno' čime se podstiče solidarnost i saradnja za ostvarenje zajedničkih ciljeva. Ideja Fondacije proizašla je iz misije UNIQA osiguranja koja se zasniva na poboljšanju života klijenata i njihovih porodica inovativnim ponudama i uslugama, ali i podržavanjem odgovornog razvoja zajednice", naglasio je povodom predstavljanja fondacije Adel Bahtanović, predsednik UNIQA SEE regiona.

U sve složenijem svetu prepunom izazova od klimatskih promena, prirodnih katastrofa do ratova i inflacije poverenje i sigurnost postaju sve važniji za društvo i privredu, ali i za svakog pojedinca. Upravo tu UNIQA želi da odigra važnu ulogu svojim društvenim angažmanom. UNIQA SEE Future fondacija bit će katalizator pozitivnih društvenih promena jer je korporativna filantropija jedan od ključnih pokretača društvenog razvoja. Rad Fondacije biće usmeren na tri područja, sport, kulturu i održivost.

DP/B92.sport

Prvi sportski talenat koji će Fondacija podržati je teniserka Luna Vujović, juniorska pobednica Vimbldona. Reč je o jednoj od najvećih mladih nada srpskog tenisa, koja je 2022. osvojila čak četiri od pet Tennis Europe finala na kojima je nastupila Luna je prilikom predstavljanja Fondacije u Zagrebu odigrala egzibicioni meč s Goranom Ivaniševićem, brend ambasadorom UNIQA osiguranja. Goran će u ulozi mentora mnogim mladim sportskim talentima pružiti podršku.

"Srećan sam što kroz ovu fondaciju i saradnju s UNIQA osiguranjem mogu da pomognem mladim ljudima jer sam svestan koliko je podrška bitna. Puno su se promenile okolnosti u odnosu na vreme kad sam ja bio na početku karijere i kad sam se oslanjao na podršku svoje porodice. Kad ste mladi, u početku je jako važno da možete da se oslonite na nekoga ko ima iskustvo i zahvaljujući svemu što sam u životu prošao, drago mi je da kroz fondaciju mogu biti podrška mladim talentima, bez obzira da li se bave sportom ili nekom drugom aktivnosti", izjavio je na predstavljanju fondacije Goran Ivanišević.

DP/B92.sport

Podrška Fondacije kulturi započeće partnerstvom sa Sarajevo Film Festivalom koji UNIQA sponzoriše drugu godinu zaredom, ali i drugim projektima za podršku mladim umetnicima. Fondacija UNIQA SEE Future, između ostalog, promoviše i filantropiju, zdrave stilove života, podržava inicijative usmerene na zaštitu životne sredine i pitanja održivosti, društveno odgovorno poslovanje, umetnost (film, muzika, fotografija, slikarstvo), savremena zanimanja i trendove u digitalnom svetu i brojne druge oblasti koje direktno služe kao podrška lokalnim zajednicama. To je potvrđeno i na jučerašnjoj donatorskoj večeri povodom osnivanja UNIQA SEE Future Fondacije kojoj su prisustvovale mnogobrojne ličnosti iz sveta sporta, kulture i biznisa.

Aukcijom vrednih sportskih predmeta prikupljena su i dodatna sredstva za podršku mladim talenatima u regionu. UNIQA SEE Future fondacija će se fokusirati na pružanje podrške mladim talentima jer su oni nosioci promena i imaju potencijal da transformišu lokalne zajednice. Kroz programe stipendiranja i mentorstva, fondacija će pružiti mladima resurse i prilike da usavrše svoje talente i ostvare svoj puni potencijal.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu