Jahjaga za mere protiv ekstremizma

Kosovska presednica Atifete Jahjaga održala sastanak sa odlazećim kosovskim primijerom Hašimom Tačijem i rukovodiocima bezbedonosnih institucija.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

19:47

Default images

Sastanak je održan da bi se razmotrila mere koje treba preduzeti u borbi protiv radikalizma i ekstremizma.

Jahjaga je navela neophodnost zajedničkog delovanja kosovskih institucija, posebno onih koje su odgovorne za nacionalnu bezbednost, sa ciljem borbe protiv pojava koje ugrožavaju sigurnost i stabilnost Kosova, regije i šire, navedeno je u saopštenju iz njenog kabineta, a prenose prištinski mediji.

Na sastanku se od rukovodilaca institucija zahtevalo da mehanizmi za bezbednost deluju na osnovu zakona na Kosovu da bi onemogućili aktivnosti, organizovanje i bilo koje radikalno i ekstremno delovanje koje ugrožava život gradjana, ne samo na Kosovu, a koje ima za cilj pretvaranje Kosova u izvor ekstremizma.

Jahjaga je ponovila stav da Kosovo nikada neće postati kišobran i izvor za radikalne i ekstremne grupe.

Na sastanku koji je sazvala kosovska presednica, pored Tačija prisutni su bili i ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi i rukovodioci bezbedonosnih institucija na Kosovu: direktor kosovske tajne službe (KIA) Baškim Smakaj, generalni direktor policije Kosova Sspend Madjuni, odlazeći državni tužilac Ismet Kabaši i v.d. državni tuzilac Suljo Hodžaj, kao i predsedavajući Sudskog saveta Kosova Enver Peci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: