"Niko nije tražio novac za Tijanu"

Policija je došla do Fejsbuk profila sa koga se navodno traži novac za otkup nestale Tijane Jurić, a reč je o lažnoj informaciji, rekao je Nebojša Stefanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

18:43

Default images

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da je lažnu informaciju na Fejsbuk postavilo maloletno lice koje se trenutno nalazi u Zrenjaninu.

"Radi se o maloletnom licu koje je koristilo lap top roditelja, a nalazi se u Zrenjaninu u ovom trenutku. Tuzilac određuje kvalifikaciju ovog dela i nakon toga će policija moći da postupi. Radi se o lažnoj informaciji, što znači da niko nije postavljao uslove, niti je tražen novac za ovaj slucaj“", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao i da policija nastavlja istragu, ali da se za sada sve sužava na one istražne pravce koji su pominjani u početku.

"Ne mogu da vam kazem ništa drugo što je vezano za samu istragu, ali svi ćemo biti potpuno uključeni sve dok se Tijana ne vrati kući i dok je ne pronađemo“, rekao je ministar.

Stranica "Tijana Jurić" - kako doći do nje” otvorena je jutros na Fejsbuku, a osobe koje su se predstavili kao njeni otmičari tražili su otkup od milion dinara.

Ministar je juče izjavio da ima ozbiljnih indicija da je Tijana Jurić oteta, kao i da je 15-godišnja devojčica viđena u Mađarskoj.

Podsetimo, u potrazi za Tijanom Jurić, koja je nestala pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, učestvuju Žandarmerija i specijalistička ekipa MUP-a, a pogranični deo pretraživala je i mađarska policija.

Zbog blizine državne granice s Mađarskom, odmah je ostvaren kontakt s njihovim nadležnim organima, kao i sa službom Interpola.

Poslednji put je viđena 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, između ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe.

Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici.

Policija poziva građane da sve informacije u vezi s Tijaninim nestankom prijave Policijskoj upravi u Subotici ili na broj telefona 192.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: