Utorak, 29.07.2014.

15:23

Razrešen šef kabineta Maje Gojković

Administrativni odbor Skupštine Srbije razrešio je danas Nebojšu Pešića dužnosti šefa Kabineta predsednice parlamenta, na njen zahtev.

Izvor: Tanjug

Default images

U obrazloženju je navedeno da Pešić nije bio u mogućnosti da ispuni očekivanja koja ta funkcija nosi.

Generalna sekretarka skupštine Jana Ljubičić rekla je na sednici da je od predsednice parlamenta Maje Gojković danas dobila dopis u kojem je obaveštava da je prestala potreba za daljim angažovanjem Pešića kao šefa kabineta.

"Odnos predsednice skupštine i šefa kabineta bi trebalo da bude potpuno uhodan, a Pešić nije mogao da ispuni očekivanja predsednice, pa vas molim da date saglasnost da Gojkovićeva izabere novog saradnika", rekla je Ljubičićeva i dodala da je Pešić trenutno na godišnjem odmoru i da će rešenje o njegovom razrešenju biti datirano na 4. avgust, kada se vrati s odmora. Administrativni odbor je takođe prihvatio ostavku Miljane Zindović iz SPS na poslaničku funkciju, odobrio poslaniku SNS Krstimiru Pantiću pravo na isplatu mesečne neknade za zakup stana u Beogradu od 35.000 dinara i naknade za odvojen život od porodice u visini 40 odsto od prosečne mesečne plate u privredi.

Odbor je, takođe, odobrio Agenciji za energetiku Republike Srbije da zaposli na neodređeno vreme stručog saradnika za upravno-pravne poslove, pošto ih je, prema rečima člana Saveta Agecije Gorana Petkovića, jedan radnik napustio.

"Ostao bi isti broj izvršilaca koji bi u radni odnos stupio preko konkursa", rekao je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: