Ukrali 6 mil $ iz centralne banke

Sud u Tirani izdao je nalog za hapšenje dvoje radnika centralne banke Albanije koji se sumnjiče za kradju šest milijardi leka (šest miliona dolara).

Izvor: B92

Subota, 26.07.2014.

17:34

Default images

Istraga je pokrenuta protiv Adrijana Bitraja, šefa Sektora centralne banke zaduženog za čuvanje novčanih sredstava povučenih iz opticaja, i njegove supruge Mimoze Bruzije, javlja albanski portal "Top čenel".

Bitraj, zaposlen u centralnoj banci od 1993. godine, priznao je da je u protekle četiri godine, novac koji je trebalo da bude pušten u opticaj ili novčana sredstva koja su trebalo da budu uništena, iznosio iz trezora.

"Iznosio sam novac tokom četiri godine. Skrivao sam ga u odeći i koristio činjenicu što je moj nadredjeni bio nov i što nije znao šta se zapravo dogadja", izjavio je Bitraj, i dodao je da je sav novac potrošio na kocku.

Zvaničnici centralne banke su poručili da će ovaj skandal u velikoj meri naštetiti ugledu banke, i da će izazvati sumnje u način vodjenja te institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: