Užice: Dovoljno cisterni s vodom

Gradonačelnik Užica Saša Milošević izjavio da će taj grad dobiti zdravu pijaću vodu za nekoliko dana ukoliko se pokaže da ne postoje alge na Sušičkom vrelu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

09:23

Default images

Milošević je za RTS rekao da se, s obzirom na ozbiljnost situacije, ne može očekivati da analize budu gotove odmah, ali da je moguće da danas budu poznati preliminarni rezultati analize vode sa izvorišta.

Prema njegovim rečima, analize vode radile su se na svakih 15 dana, iako zakon nalaže da se to čini na šest meseci.

Milošević je rekao i da cisterni za snabdevanje Užičana pijaćom vodom ima dovoljno, i pored izuzetno visokih temperatura.

U gradu je rasporedjeno 15 auto-cisterni, a postavljeno i 15 stacionarnih.

Još tri stacionarne cisterne nabavljene su za snabdevanje vrtića vodom, dok je za bolnice, dom zdravlja i dečje ustanove obezbedena flaširana voda.

U Užicu je juče uvedena vanredna situacija zbog pojave algi i nematoda u vodi za piće.

Vojska Srbije uputila deset cisterni s vodom

Vojska Srbije uputila je u Užice deset cisterni sa pijaćom vodom, nakon što je proglašena vanredna situacija u tom gradu zbog neispravnosti vode za piće, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Cisterne Vojske Srbije biće na raspolaganju gradjanima Užica dok god to bude bilo potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: