Najviše poslanika "prijatelji" Rusa

U Skupštini Srbije ima 69 grupa prijateljstava, od kojih je najbrojnija sa Rusijom, čak 119 poslanika učlanjeno je u tu grupu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

13:27

Default images

Najmanji broj članova, po četiri, imaju Turkmenistan, Kuvajt i Saudijska Arabija.

Poslanička grupa prijateljstva sa Rusijom, čiji je predsednik naprednjak Aleksandar Martinović (SNS), jedina je grupa sa trocifrenim brojem članova, na drugom mestu je grupa prijateljstva sa Italijom sa 78, a zatim grupa prijateljstva sa SAD sa 76 članova.

U poslanickog grupi prijateljstva sa Nemačkom je 75 poslanika, sa Grčkom 60, a zatim su tu Crna Gora - 59, Slovenija 57, Kina - 56, Turska i Austrija sa 51 članom.

Poslanička grupa prijateljstva sa Belorusijom ima 49 članova, jednog člana manje ima Francuska - 48, Velika Britanija - 47, Kuba - 46.

Na dnu tabele po zainteresovanosti poslanika za članstvo su grupe prijateljstva sa Turkmenistanom, predsednik te grupe je Jelena Mijatović (SNS), a predsednica grupe prijateljstva sa Kuvajtom Aida Chorović iz poslaničke grupe DS.

Poslaničku grupu prijateljstva sa Kuvajtom, koja takođe ima četiri člana, predvodi Mladen Lukić iz SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: