Istok nudi primirje zbog istrage

Proruski pobunjenici na istoku Ukrajine kažu da su spremni da proglase trodnevni prekid vatre kako bi omogućili istragu uzroka nesreće malezijskog aviona.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2014.

23:48

Default images

Lider pobunjenika Aleksandar Borodaj izjavio je da su u toku pregovori s ukrajinskim vlastima o proglašenju prekida vatre iz humanitarnih razloga, prenela je ruska agencija RIA Novosti.

Borodaj je rekao da će medjunarodnim organizacijama biti omogućen pristup na mesto rušenja aviona na istoku Ukrajine, gde se vode žestoke borbe proruskih separatista i ukrajinskih snaga.

Malezijski putnički avion sa 295 ljudi, koji je leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur, srušio se danas posle podne u donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine.

Ukrajinske vlasti optužile su proruske snage da su avion oborile raketom na navodjenje iz raketnog sistema Buk, dok je leteo na visini od 10.000 metara.

Odgovornost za obaranje aviona odbacile su i snage ukrajinske vlade i proruski pobunjenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: