"ZOR usvajamo verovatno sutra"

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila da bi Zakon o radu mogao da bude usvojen u četvrtak i ocenila da je taj zakon neophodan za budućnost Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 16.07.2014.

08:23

Default images

Gojković je, u intervjuu za TV Pink, rekla da je taj zakon fleksibilan, pre svega okrenut mladima, ali i srednjem dobu i treba da pomogne da sada i taj deo društva lakše dodje do posla.

Prema njenim rečima, taj zakon, koga su podržali i poslodavci i mnogobrojni sindikati, omogućava poslodavcima da otvaraju radna mesta i da više investiraju u Srbiji.

"Zakon je apsolutno fleksibilan, manje je liberalan nego zakon Zorana Djindjića koji su kritičari današnjeg zakona zdušno branili 2001. godine", ocenila je Gojković i dodala da je zakon u velikoj meri fleksibilan i za pronalaženje poslova.

Zakon je okrenut ka mladima, ka budućnosti Srbije, da oni, koji su danas najugroženiji, mogu lakše da nadju posao, a po ovom zakonu i ljudi, koji su srednje generacije ili kojima nedostaje nekoliko godina do penzije i koji imaju izuzetno radno iskustvo i znanje, mogu ponovo da nadju posao, dodala je Gojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: