Utorak, 15.07.2014.

12:55

Nikolić: EU cilj Srbije i Albanije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao u Dubrovniku sa predsednikom Albanije Bujarom Nišanijem i čestitao na dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU

Izvor: Tanjug

Default images

Nikolić je, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije , istakao da se Srbija zalaže za saradnju sa svim susednim zemljama i ujedno čestitao predsedniku Republike Albanije na dobijanju statusa kandidata EU i dodao da je članstvo u EU zajednički cilj dve zemlje koji će povećati saradnju.

Predsednik Albanije je izrazio duboko žaljenje zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju i naglasio da će i Albanija u okviru svojih mogućnosti uzeti učešće na donatorskoj konferenciji.

Predsednici su konstatovali da je obim robne razmene izmedju Srbije i Albanije u porastu, kao i da treba intenzivirati bilateralnu saradnju kroz političke, ekonomske i sve druge odnose, u zajedničkom cilju prosperiteta dve susedne zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

21 h

Podeli: