Utorak, 15.07.2014.

09:50

Vlada usvojila izveštaj o poplavama

Vlada Srbije usvojila je danas Izveštaj o ovogodišnjim poplavama u Srbiji koji će biti predstavljen na predstojećoj Donatorskoj konferenciji.

Izvor: Tanjug

Default images

Vlada je ovlastila Kancelariju za pomoć i obnovu poplavljenih područja da izveštaj dostavi Vladi Francuske, suorganizatoru Donatorske konferencije koja će biti održana sutra u Briselu, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Na Donatorskoj konferenciji će biti prikupljana sredstva za saniranje posledica poplava.

Donatorska konferencija pod motom "Izgradimo ponovo zajedno", čiji je cilj mobilisanje dalje podrške za Srbiju i BiH posle poplava, će takođe doprineti unapređenju saradnje na polju odbrane od poplava i prirodnih katastrofa u regionu, kao i operativne koordinacije, navodi se u saopštenju evropskog komesara za proširenje Štefana Filea.

Kako je predviđeno agendom, konferenciju će otvoriti File, premijerka Slovenije Alenka Bratušek i ministar spoljnih poslova Francuske Loran Fabijus, a učesnicima će se potom obratiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsedavajaći predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Na konferenciji će biti prikazana i tri filma o katastrofalnim poplavama u Bosni i Hercegovini i Srbiji kao i o reakciji međunarodne zajednice na to, a završnu reč održaće evropska komesarka za humanitarnu pomoć Kristalina Georgieva.

Na konferenciju su pozvani zemlje donatori, međunarodne finansijske institucije i relevantne organizacije civilnog društva, navodi se u saopštenju.

Evropska komisija, Francuska i Slovenija naznačile su kao prioritet ekonomsku obnovu Srbije i BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: