Đurić i Tahiri o tenzijama u KM

Na poziv visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, u Briselu je u toku sastanak predstavnika Beograda i Prištine kako bi se rešile tenzije u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: B92, Beta

Petak, 11.07.2014.

07:54

Default images

U Briselu su direktor Kancelarije Srbije za Kosovo Marko Djurić i potpredsednica vlade Kosova Edita Tahiri, saopštila je portparolka Eštonove Maja Kocijančić.

Marko Đurić se već sastao sa Eštonovom. Visoka predstavnica, kako je navela, pažljivo prati razvoj situacije na Kosovu, a naročito u vezi sa mostom u severnoj Mitrovici.

"Ona je zatražila od svog tima u Briselu da sutra sazove sastanak dve strane kako bi se pronašao način za sporazumno rešavanje svih pitanja vezanih za most u Mitrovici, u skladu sa sporazumima postignutim u dijalogu pod pokroviteljstvom EU i u duhu normalizacije odnosa", navodi se u saopštenju

Srbi sa severa Kosova su nakon uklanjanja barikade na mostu izmedju severnog i južnog dela Mitrovice nasuli zemlju na most i postavili žardinjere što su proglasili "parkom prijateljstva", a prištinska strana traži da se to ukloni kako bi se omogućio prolaz vozila.

Djurić je, medjutim, nedavno izjavio da će zemlja i cveće ostati na mostu.

Ešton neće prisustvovati sastanku, jer je zauzeta pregovorima o iranskom nuklearnom programu u Beču, saznaje Tanjug u Briselu.

Božović: Tenzije zbog dešavanja u Mitrovici

Potpredsednica Skupštine opštine Severne Mitrovice Ksenija Božović ocenila je danas da izgradnja pojedinih objekata u tom gradu podiže tenzije i da je na
sastanku u Briselu potrebno precizirati šta učiniti tim povodom.

Ksenija Božović je novinarima rekla da od sastanka očekuje da "Đurić dodje sa jasnim stavovima i aktima šta treba da uradi gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice".

"Od gradonačelnika i nadležnih opštinskih službi očekujem da prate situaciju na terenu, rade po zakonu i o tome me obaveste", rekla je Ksenija Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: