Osijek:Eksplozije u punionici plina

U požaru u jednoj punionici plina kod Osijeka prošle noći dogodilo se više snažnih detonacija punih plinskih boca, ali nije bilo povređenih.

Izvor: B92

Subota, 05.07.2014.

15:58

Default images

U požaru u punionici plina kompanije "Crodux plin" izgorelo je oko 300 plinskih boca za kućnu upotrebu, pretakalište plina i terminal, a bilo je i šteta na gasovodu, saopšteno je iz vatrogasne službe.

Vatrogasci su dojavu o požaru primili rano jutros, oko tri sata, a nakon intervencije požar je ugašen oko 7 sati i 30 minuta, prenela je Hina.

Istraga požara na jednom delu terena u privrednoj zoni Antunovac počela je danas, dok će na ostatku početi kada se za to stvore bezbednosni uslovi, navodi se u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.

Vatrogasci s tri mlaza rashlađuju mesto požara i plinske boce, kako bi se smanjio rizik od eventualnog ponovnog izbijanja požara, izjavio je zapovednik osječke Javne vatrogasne službe Boris

Banjan, koji je dodao da je moguće da operacija biti nastavljena i sutra.

Banjan je rekao da bi nesreća, a time i opasnost po okolna mesta bila daleko veća, da je požar zahvatio nadzemne spremnike plina i njihove instalacije.

U požaru nije bilo povređenih osoba, a tokom gašenja bio je obustavljen okolni drumski i železnički saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: