Šef bugarske diplomatije u Beogradu

U posetu Srbiji danas stiže ministar spoljnih poslova Bugarske Kristijan Vigenin.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.07.2014.

07:55

Default images

Šef bugarske diplomatije, osim sa svojim domaćinom Ivicom Dačićem, razgovaraće i sa predsednikom Republike i Skupštine Srbije, partijarhom Irinejem i predstavnicima bugarske zajednice u Srbiji.

Član nacionalnog saveta Bugara u Srbiji i predsednik opštine Dimitrovgrad Nebojša Ivanov za Radio B92 kaže da je interes bugarske nacionalne manjine da Srbija što pre postane članica EU jer bi se na taj način garantovali standardi koji bi obezbedili poštovanje nacionalnih prava i regionalnog razvoja. U razgovoru sa šefom bugarske diplomatije, Ivanov kaže da će ukazati na nekoliko problema.

Kao najveći problem sa kojim se suočava ova opština, Ivanov navodi politički pritisak koji se vrši u cilju promene lokalne vlasti u Dimitrovgradu.

"Prvi problem je što skupštinsku većinu u lokalnoj samoupravi u Dimitrovgradu čine demokratska partija Bugara, Zajedno za Srbiju, Demokratska stranka, i mi u zadnja dva meseca imamo neverovatan politički pritisak za promenu lokalne vlasti u Dimitrovgradu, i što je najgore predvode ga narodni poslanici SNS, koji na beskrupulozan način uz učešće kriminalizovanih grupacija žele da promene loalnu vlast", ističe Ivanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: