Subota, 28.06.2014.

16:17

"Poruke mržnje sa mitinga SRS"

Potpredsednik SNS Igor Mirović osudio je, kako je ocenio, poruke gole mržnje koje su se čule na skupu SRS.

Izvor: Tanjug

Default images

On je naveo da su se čile i neskrivenu nameru da se silom izazovu i politički sukobi i nemiri, i to u situciji kada vlada Srbije i SNS grade i u zemlji i u regionu i u celom svetu odnose poverenja i saradnje.

"Oni žele da mržnju, nasilje i agresivno ponašanje unesu u politički život. Posebno su za osudu otvorene pretnje praktično smrću upućene predsedniku Republike i vlade, jer na taj način se direktno preti većini građana koji su na slobodnim demokratskim izborima izabrali i predsednika Republike Tomislava Nikolića i Vladu i predsednika Vlade Aleksandra Vučića", rekao je Mirović.

On je za Tanjug rekao da je i njega i celokupnu javnost šokiralo to da se "ne skriva gola mržanja prema političkim protivnicima".

Mirović je naveo i da je vidljivo da se ne skriva namera da se silom izazovu i politički sukobi i nemiri, "i to u situciji kada vlada Srbije i SNS gradi i u zemlji i u regionu i u celom svetu odnose poverenja, saradnje, koji podrazumevaju međusobno uvažavanje i političkih protivnika, pa i onih koji ne samo u našoj zemlji, nego i u okruženju, ne misle kao mi".

"Mi, dakle, gradimo odnose koji imaju upravo suprotan cilj u odnosu na ove ekstremističke poruke koje su se čule na današnjem skupu", naveo je Mirović.

Prema njegovim, rečima posebno je žalosno što su se te poruke čule na Vidovdan, kada se po tradiciji u srpskom narodu prašta, miri, kada se sećamo slavne istorije iz koje baš treba da izbacimo sve sukobe koje smo imali tokom vekova, decenija, da bi bili složni, jedinstveni, da bi na taj način mogli da gradimo našu zemlju.

Kako je naveo, to je bila jedna šokantna najava mržnje, agresije i nasilja, ali uz jednu dobru sliku, jer je "svega nekoliko stotina ljudi uzelo učešće u jednom tako ekstremističkom i totalitarnom verbalnom pohodu".

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović poručio je danas sa skupa u centru Beograda vlastima da ni ne pomišljaju na hapšenje lidera radikala Vojislava Šešelja po povratku u zemlju, a premijera Aleksandra Vučića podsetio na sudbinu njegovog ubijenog prethodnika Zorana Đindjića.

Tužilaštvo mora da se izjasni i o izjavi Nemanje Šarovića sa današnjeg mitinga SRS-a, smatra Milan Antonijević iz Jukoma. On kaže da ovakve izjave mogu biti opasne i da im treba pristupati veoma oprezno s obzirom na iskustvo koje imamo.

Knežević: Skandalozno i sramotno

Potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević ocenio je danas kao skandalozne i sramotne pretnje sa mitinga Srpske radikalne stranke, koje su upućene predsedniku i premijeru Srbije, i dodao da nadležni organi moraju na to da reaguju.

"Mislim da je skandalozno, sramotno i potpuno neljudski uputiti takve pretnje i radovati se smrti bilo kog čoveka, a pogotovo ako je on državni funckioner, predsednik države ili vlade", rekao je Knežević Tanjugu.

On je istakao da nadležni organi moraju pod hitno da reaguju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

21 h

Podeli: