Dačić i Davenport o putu ka EU

Šef diplomatije Ivica Dačić i šef Delegacije EU Majkl Davenport razgovarali o donatorskoj konferenciji i evropskim integracijama naše zemlje.

Izvor: B92

Petak, 27.06.2014.

19:00

Default images

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Davenportom, a tom prilikom su razmotrili pitanja vezana za donatorsku konferenciju u Briselu, evropske integracije naše zemlje i pregovarački proces.

Takođe, Vlada Srbije pozvana je da razmotri mogućnost učešća u nedavno ustanovljenoj civilnoj misiji EU u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike u Maliju (EUCAP Sahel Mali), saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Davenport je Dačiću uručio pismo visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, u kome se ističe da EU ceni dijalog u oblasti zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, kao i doprinos koji je Srbija dala naporima EU u upravljanju krizama u tom okviru.

Misija ima za cilj da podrži unutrašnje bezbednosne snage države Mali u osiguranju ustavnog i demokratskog poretka, postizanje uslova za trajni mir, kao i održavanje vlasti na celoj teritoriji Malija.

Misija će biti raspoređena do polovine jula ove godine, sa inicijalnim mandatom od dve godine, a njeno sedište biće u prestonici Bamaku, navodi se u saopštenju.

Takođe, u pismu se izražava zahvalnost za doprinos drugim misijama, naročito kada je u pitanju nedavno izražena spremnost Srbije da učestvuje u misiji EUFOR u Centralnoafričkoj Republici.

Ministar Dačić zahvalio je ambasadoru Davenportu na pomoći EU u saniranju posledica poplava, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: