Četvrtak, 26.06.2014.

08:54

"Stabilizacija, pa proširenje EU"

Kandidat za predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junker u principu je za dalje proširenje EU, ali ipak smatra da je sada prioritet stabilizacija Unije.

Izvor: Beta

Default images

To je grupi novinara sa Zapadnog Balkana rekao Erki Bahovski, predstavnik za medije Predstavništva Evropske komisije u Estoniji.

"U javnim nastupima Junker nije odbacivao proširenje, generalno je za, ali smatra da EU prvo treba da se stabilizuje", izjavio je Bahovski.

Govoreći o ukrajinskoj krizi, Bahovski smatra da se ne može očekivati ukrajinski scenario u Estoniji zato što ne postoji takva podela na nacionalnom nivou kao u Ukrajini, a oko 25 odsto ruskog stanovništva je, kako navodi, zadovoljno životnim standardom u toj baltičkoj zemlji.

Na seminaru o vladavini prava i borbi protiv korupcije, održanom u Talinu, novinari sa Zapadnog Balkana mogli su da se upoznaju sa estonskim iskustvom u borbi protiv korupcije i rezultatima sprovedenih mera.

Estonija u toj oblasti radi na većoj transparentnosti, prevenciji, povećanju kapaciteta istraga i same svesti kod ljudi.

Uspostavljena je i posebna policijska jedinica koja se bavi istragama slučajeva korupcije i tesno saradjuje sa tužiocima koji su specijalizovani za tu oblast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: