Aktuelno 3

11.05.2024.

13:54

Švedska policija ispitala diskvalifikovanog Holanđanina

Švedska policija je saopštila danas da je ispitala holandskog predstavnika na Evroviziji Justa Klajna zbog navodnih "nezakonitih pretnji" upućenih zaposlenoj na Evroviziji u četvrtak uveče.

Izvor: Tanjug

Švedska policija ispitala diskvalifikovanog Holanđanina
EPA-EFE/Fredrik Sandberg/TT

Podeli:

Klajn je diskvalifkovan sa takmičenja i neće učestvovati u večerašnjem finalu ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije nakon što je, navodno, zapretio zaposlenoj na tom muzičkom festivalu, preneo je Skaj njuz.

Švedska policija saopštila je da je "preduzela sve suštinske istražne mere i ispitala osumnjičenog, tužilju i svedoke", kao i da je istraga okončana. Slučaj se odvija u okviru uobičajene pravne procedure, a policija se odlučila za brže krivično gonjenje i predmet će se naći kod tužioca u roku od nekoliko nedelja, stoji u saopštenju.

Ovo je prvi put da je neka zemlja izbačena iz takmičenja usred trajanja Evrovizije. "Imamo politiku nulte tolerancije prema neprimerenom ponašanju prema našim zaposlenima. Njegovo ponašanje je prešlo norme", saopštio je EBU. Holandski javni servis AVROTROS saopštio je da je "šokiran" izjavom zvaničnika EBU.

"Obavešteni smo o diskvalifikaciji, ali smatramo kaznu nesrazmernom. Veoma nam je žao i kasnije ćemo se detaljnije izjasniti", naveli su.

Portal nu.nl piše da je javnosti postalo jasno da se nešto čudno dešava tokom probe finala - Jost je trebalo da bude peti po redu, ali je Holandija preskočena. Nikada se u 68 godina održavanja Pesme Evrovizije nije dogodilo da se neka zemlja povukla tokom festivala ili bila diskvalifikovana.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

22 h

Podeli: