Nema povratka Krima u Ukrajinu

Nema ni govora o povratku Krima Ukrajini, ali to ne bi trebalo da stoji na putu normalizacije odnosa sa našim susedima, kaže Valentina Matvijenko.

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2014.

17:25

Default images

"Krim je deo Rusije de fakto i de jure. Republika Krim i federalni grad Sevastopolj su dve ruske regije i o tome ne može biti kompromisa. To nije bila agresija, niti aneksija. Ovo je skoro stoprocentna želja krimskih građana, izjavila je predsednica Saveta federacije Rusije.

Kako je javio Itar- tass, Matvijenko je ponovila da se ne može poništiti volja gradjana Krima koji su odlučili da se pripoje Ruskoj Federaciji, niti iko može da trguje s tim.

Odgovarajući na konstataciju da evropske zemlje i dalje odbijaju da priznaju tu odluku, Matvijenko je istovremeno izrazila uverenje da pripajanje Krima Rusiji ne predstavlja prepreku za normalne odnse Rusije i Ukrajine.

Krim i grad Sevastopolj koji se nalazi na poluostrvu Krim, postali su ruski regioni posle referenduma koji je održan 16 .marta, a na kome se većina stanovništva izjasnila za ulazak u sastav Ruske Federacije, dodaje Glas Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: