Đurić: Raseljeni prioritet vlade

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da su interno raseljena lica iz pokrajine i izbeglice visok prioritet Vlade Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2014.

22:40

Default images

Đurić se sastao sa glavnim zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za pitanja populacije, izbeglica i migracija, Sajmonom Henšoom.

On je, kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekao da nerešena imovinska pitanja i bezbednost najviše utiču na realizaciju povratka raseljenih lica.

On je dodao da tekući politički proces ima za cilj poboljšanje uslova za unapredjenje života svih ljudi na Kosovu i Metohiji i da će se time olakšati povratak onima koji žele da se vrate iz raseljenja.

Henšo je rekao da američki Biro za populaciju, izbeglice i migracije u regionu već realizuje dva zasebna programa.

Prvi je pružanje pomoći za rešavanje pravnih pitanja potencijalnih povratnika, a drugi je pomoć onima koji se opredele za ostanak u mestu raseljenja da se integrišu u lokalnu zajednicu i da se u daljem životu oslone na sopstvene snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: