Utorak, 24.06.2014.

16:15

Da li će poslanici na letnju pauzu?

Nova skupštinska sednica još nije zakazana, a B92 proverava da li će poslanicima leto biti radno. Sudeći po izjavi šefa poslanika SNS letnjeg odmora neće biti.

Izvor: B92

Default images

Novoizabrani srpski poslanici do sada su usvojili 24 zakona. Najvažniji im je, kažu, zakon o potrošačima. Ipak, posla ima još mnogo. Više od 30 zakona trebalo bi da bude usvojeno u narednom periodu.

"Moramo da usvojimo dosta sistemskih zakona. Zakon o radu, o stečaju, o privatizaciji, o planiranju i izgradnji, o Kanclariji za brze odgovore. To su samo neki zakoni koji će u Srbiji napraviti bolju investicionu klimu", kaže šef naprednjaka u skupštini Zoran Babić.

Dijana Vukomanović iz SPS kaže da je za bolji rad parlamenta neophodno da se uvede administartivna kultura.

"Mi smo u procesu harmonizacije sa zakonodavstvom EU. Ministarka Kori Udovički najavila je da treba da se poboljša saradnja između različitih vladinih resora. Mora da se uvede administartivna kultura", kaže ona.

Opoziciji nije bitan kvantitet već kvalitet zakona i brzina kojom se oni usvajaju.

"Prošle nedelje imali smo sednicu na kojoj smo razmatrali samo izveštaje. Isto i prethodne nedelje. U očekivanju tih velikih reformskih zakona, prolaze nam nedelje i meseci", kaže Aleksandra Jerkov iz DS-a.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je u ekspozeu da će poslanici jesti, spavati i umivati se u Skupštini Srbije. Iako to baš i ne rade, poslanici kažu da su spremni da poslušaju predsednika vlade. Letnje pauze neće biti, tvrdi Zoran Babić. Postavlja se pitanje kada će poslanici na odmor?

"Za mene lično odmor je svaki put kada odem u Vrnjačku Banju. Verujem da će za to imati vikende", kaže on.

Šta je sledeće na dnevnom redu još nije poznato budući da je predsednica parlamenta prehlađena, a od nje zavisi o čemu će na sledećoj sednici poslanici raspravljati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

16 h

Podeli: