Sreda, 18.06.2014.

19:40

Više policajaca kod mosta na Ibru

Željko Bojić izjavio da će u večernjim časovima u blizini ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici, sa koga je uklonjena barikada, biti povećan broj policajaca.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Regionalni šef operative Kosovske policije je u izjavi Tanjugu rekao da je bezbednosna situacija stabilna ali da će u večernjim satima biti povećan broj policijskih službenika koji će se brinuti za bezbednost građana.

“Bezbednosna situacija je stabilna, povećan je broj policijskih službenika u blizini glavnog ibarskog mosta zbog preventivnog delovanja kako bi isključili svaku mogućnost da može doći do bilo kakvog incidenta” - kazao je Bojić.

On je ekao da je u blizini glavnog ibarskog mosta i do sada bilo 24-časovno dežurstvo policije ali da će noćas biti povećan broj policijskih službenika, čiji zadatak će biti očuvanje javnog reda i mira I bezbednost svih gradjana.

On je dodao da će policija u zavisnosti od situacije proceniti do kada će broj policajaca na tom mestu biti povećan.

Na glavnom ibarskom mostu sa koga je noćas uklonjena barikada, danas je izgradjen “Park mira” - na sredini mosta nasuta je zemlja i postavljene su betonske žardinjere sa zelenilom i klupe, čime je most prohodan za pešake ali ne I za saobraćaj.

Barikada na severnoj strani glavnog ibarskog mosta uklonjena je tokom prethodne noći i u ranim jutarnjim satima i to uz pomoć kamiona i teške mehanizacije, a akcija je protekla bez incidenata.

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić rekao je da je svestan činjenice da je ta aktivnost uznemirujuća i neočekivana za većinu građana tog grada, zbog čega je, kako je naveo, doneo odluku da se na lokaciji uz sam most izgradi “Park mira”.

Odluka je doneta, kako je rekao, nakon dugih konsultacija i u stalnoj koordinaciji s državnim vrhom Srbije.

Kfor: Želja da most ostane zatvoren politički motivisana

Kfor je večeras pozdravio uklanjanje barikade na mostu na Ibru izmedju severne i južne Kosovske Mitrovice, ali i ocenio da je težnja da on i dalje ostane zatvoren za sobraćaj politički motivisana.

"Podizanje parka na tom mestu ometa slobodu kretanja vozila ali postoje alternativni pravci i mostovi u Mitrovici, kao što je i ranije bio slučaj", navodi se u saopštenju Kfora.

Kfor je, medjutim, naveo da su "značenje i želja da most ostane zatvoren za prolaz vozila, tako što će park biti podignut, vrlo simbolični i politički motivisani".

Kfor je ipak ocenio da je to pozitivan korak koji može poslužiti pomirenju.

"Kfor će u skladu sa tim naporno raditi kako bi podržao dijalog i demokratske razgovore koje vode ka stabilnosti Kosova", naveo je Kfor.

Tokom cele akcije Kfor jedinice su bile spremne da intervenišu i da prilagode delovanje u svakom trenutku, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: