UKR: Zabrana vojne saradnje sa RUS

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko zabranio je vojnu saradnju sa Rusijom, što će uticati na 79 ukrajinskih i 859 ruskih kompanija, procenjuju vojni stručnjaci.

Izvor: B92

Utorak, 17.06.2014.

10:26

Default images

Porošenko je tu odluku saopštio na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu u ponedeljak, rekao je prvi potpredsednik vlade Vitalij Jarema, prenela je agencija Itar Tass.

"Mi smo praktično prekinuli svaku saradnju u vojno-industrijskoj sferi sa Ruskom Federacijom", rekao je Jarema.

Jarema je podsetio da je ranije ukrajinski vršilac dužnosti predsednika Aleksandar Turčinov potpisao dekret kojim se obustavlja vojna saradnja sa Rusijom kao i snabdevanje oružjem Rusije.

Kako je na svom fejsbuku saopštio zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin, Rusija je razvila planove za potpunu zamenu uvoza odbrambenih proizvoda iz Ukrajine.

Rusko ministarstvo industrije i trgovine razvilo je te planove kao odgovor na odluku novoizabranog ukrajinskog predsednika o zabrani saradnje sa Rusijom u vojnoj oblasti, naveo je Rogozin.

Plan je rezultat skrupuloznoig rada stručnjaka i dokument pokazuje gde, šta, za koliko i koliku količinu treba proizvesti i ko je nadležan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: