Jovanović najavio krivične prijave

Rektor Megatrenda Mića Jovanović izjavio je da će, nakon donošenja dokaza, podneti krivičnu prijavu protiv "svih aktera ujdurme“ oko njegovog doktorata.

Izvor: B92, Blic

Subota, 14.06.2014.

08:23

Default images

Jovanović je izjavio da nije istinita izjava ministra prosvete Srđana Verbića da on nema doktorat Londonske škole ekonomije i političkih nauka i da će sve to i dokazati u ponedeljak.

Jovanović je u intervjuu za "Blic" rekao da će u ponedeljak pitati ministra prosvete šta će učiniti kada se utvrdi da njegova izjava nije bila zasnovana na istini.

"Sad sam u Londonu i upravo držim dokaz da sam govorio istinu. Čim se u ponedeljak vratim biće sve jasno. Javnosti ću prezentovati taj dokaz kao i celokupnu dokumentaciju koja se vezuje za moj doktorat i doktorsku disertaciju", rekao je Jovanović.

Jovanović je u petak za B92 rekao da je u Londonu našao svu neophodnu dokumentaciju kojom će dokazati da je tamo i doktorirao, a da će dovesti i jednog od pet članova komisije koji su bili na odbrani.

On je, takođe, naglasio da nijedno njegovo univerzitetsko napredovanje nije vezano za njegov doktorat iz Engleske već za doktorat iz Maribora.

Jovanović je dodao i sumnja u dobronamernost Verbića, navodeći da ga niko iz Ministarstva prosvete nije kontaktirao.

"Kada budem sa stotinu argumenata dokazao njihove laži, kojima je cilj da se ugrozi državni vrh i Univerzitet 'Megatrend', podneću krivičnu prijavu protiv svih aktera te ujdurme", dodao je Jovanović.

Na podsećanje beogradskog dnevnika da grupa profesora koja ga je optužila za plagijat doktorata ima odgovor njegovog mentora Stivena Vudsa da ga se ne seća, Jovanović je rekao da "IT adresa sa koje je stigao navodni odgovor Vudsa ne postoji".

"To smo proverili. Ja sam njemu poslao mejl kako bi se oglasio i demantovao ove neistine, ali ću na taj odgovor morati da sačekam, jer su mi njegovi saradnici napisali da se trenutno nalazi u Brazilu", dodao je rektor "Megatrenda".

Podsetimo, nakon što su Jovanovićev londonski doktorat osporili srpski naučnici iz Engleske, koji su na sajtu "Peščanik" objavili tekst u kom navode da nisu uspeli da uđu u trag disertaciji rektora Megatrenda iz 1983. godine, ministar Srđan Verbić objavio je da na Londonskoj školi ekonomije nema doktorskog rada rektora Megatrenda Miće Jovanovića i pozvao ga da podnese ostavku.

Informacijom da rektor Jovanović nema londonski doktorat bili su iznenađeni zaposleni na Univerzitetu Megatrend.

Slučaj Jovanovićeve disertacije dospeo je u javnost u danima nakon što je na sajtu "Peščanika" dovedena u pitanje doktorska disertacija ministra policije Nebojše Stefanovića.

Megatrend i Stefanović su u nekoliko navrata odbacivali optužbe, a juče je Senat Megatrenda saopštio da nema razloga za postupak postupka za poništenje njegove diplome, dok je Stefanović rekao za Nedeljnik da ništa nije plagirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: