Obrenovac: Rampa se diže za vikend?

Velika kolona se formirala na putu ka Obrenovcu, ali policija i dalje pušta samo vlasnike lokala zbog čišćenja. Normalizacija se očekuje do kraja nedelje.

Izvor: B92

Sreda, 28.05.2014.

10:20

Default images

Kako za B92 kažu u Ministarstvu zdravlja, ulasci i izlasci iz Obrenovca su strogo kontrolisani kao preventiva od zaraze, jer kanalizacija još ne funkcioniše.

Kako nam je rečeno, deo kanalizacije je danas proradio, a ceo sistem bi mogao da bude uspostavljen u naredna dva dana, tako da bi ulazak u više delova grada mogao da bude dozvoljen tokom vikenda.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, apelovao je juče na žitelje Obrenovca da se ne vraćaju u svoje kuće dok se ne popravi kanalizacija.

Reporter B92 koji se nalazi na policijskom punktu udaljenom nekoliko kilometara od ulaza u Obrenovac javlja da se radi epidemiološka analiza situacije, kako ne bi došlo do zaraze.

Međutim, prema rečima našeg reportera, još nije moguće dati preciznu informaciju kada će biti moguć potpuni povratak Obrenovčana svojim kućama, jer najpre mora da se očisti grad i da se potpuno osposobi kanalizacioni sistem, što je primarno za normalno funkcionisanje grada.

Kako javlja reporterka B92, danas bi trebalo da proradi i Dom zdravlja, a stigla je tehnička voda, ali ne u sve delove.

Voda je puštena pod velikim pritiskom da bi se videlo kakvo je stanje cevi. Proradio je i deo kanalizacije, a još ima delova grada koji su pod vodom.

Popisivanje štete na objektima nastavlja se i danas.

Podsetimo, gradonačelnik Beograda Siniša Mali takođe je rekao da se "normalizacija situacije očekuje do kraja nedelje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: