Pomoravlje bolje,u Svilajncu kolaps

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP za Pomoravski okrug Goran Kušić izjavio da je situacija u Pomoravskom okrugu bolja, ali je Svilajnac u kolapsu.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

17:14

Default images

"Jagodina, je i prvih dana kada je bilo kritično kao grad gotovo normalno funkcionisala, osim što su mnoge snage iz grada upućene da štite sela. Paraćin se polako vraća u normalan život, imaju struju, tehničku vodu, u Despotovcu je još problem sa gradskim vodovodom, ali u Svilajncu je kolaps koji traje nekoliko dana", referisao je Kušić na sednici Štaba.

Nemaju vodu, ne radi kanalizacija, još se svuda ne može crpiti voda iz pojednih naselja. Tamo je trenutno jedna ekipa Vatrogasaca spasilaca iz Danske.

Sa tri tačke se crpi voda, sa otvorenih površina, ali još ne iz objekata, kako bi se grad oslobodio od vode, iz gradskog kanalizacionog kolektora da bi se oslobodila kanalizaciona mreža za kasnije crpljenje vode iz kuća, a crpi se voda iz izvoršta i bunara, kako bi se uspostivilo funkcionisanje vodovodne mreže, objasnio je Kušić.

Svi delovi grad nemaju struju. Rade fiksni telefoni, ali otežano.

"Oni su još u klolapsu, imaju dovoljno vode i hrane, samo život grada još nikako da počne da funkcionjše normalno", rekao je Kušić.

U selima Jagodine nema većih problema, ima još oko 60 kuća koje su poplavljene, problem su visoke podzemne vode, po treći put iz objekata u Trnavi crpimo, danas to uradimo pa sutra ponovo jer stalno nadolazi, dodao je Kušić.

U Končarevu i Rakitovu, crpimo vodu sa površina kako bi omogućili da se voda povuče iz kuća ali i ovde voda ide nekim svojim željenim tokom, ipak oslobadjamo kuće, stambene objekte iz vode i omogućavamo da se pripreme za dezinfekciju, napomenuo je Kušić.

Prema njegovimrečima, u Paraćinu je od juče u toku dezinfekcija u nekim javnim
objektima.

U Despotvcu, Rekovcu i Chupriji je takodje situacija dobra. Kroz Despotovac voda je samo proletela ali je oštećena infrastruktura, dodao je Kušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: