Diković: Poslednja borba za Šabac

Šef Gradskog štaba za vanredne situacije u Šapcu i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković pozvao je građane u poslednju borbu za taj grad.

Izvor: Beta, RTS

Ponedeljak, 19.05.2014.

15:05

Default images

Suituacija u Šapcu je ozbiljna, ali je ipak stabilna i sve ranije donete mere su i dalje na snazi, izjavio je danas Boban Birmančević iz Kriznog štaba Šapca.

Prema navodima iz Kriznog štaba, nasip koji brani taj grad napukao je na teritoriji sela Drenovca, a ugrožena je Čevrntija, kao i crpna stanica u tom gradu.

Štab je pozvao sve muškarce da rade na punktovima i naložio zabranu rada ugostiteljskim objektima.

Poziv za dobrovoljce je upućen u 14 sati, a deset minuta kasnije prvi autobus je već krenuo ka nasipu.

Birmančević je naveo da će u naredna četiri sata biti urađeno sve što je potrebno da se ojača obala kako bi se mirno dočekala naredna noć. On je rekao da se ukoliko do 21 sat budu završeni svi zadaci nada da će građani sutra moći da budu obavešteni da se situacija smirila ili da je mnogo mirnija nego što je u ovom trenutku.

"Svi resursi i zadaci su prebačeni na pravcu kriznog žarišta, a to su tri mesta. Zatvoreno je ono što je bilo otvoreno, ali ne možemo biti sigurni da se neko novo krizno žarište neće pojaviti", rekao je on nakon sednice kriznog štaba.

Vodostaj Save kod Šapca polako opada, ali su nasipi u donjem delu pomalo razbijeni, pa to predstavlja problem - ta konstantna "otapanja" odbrambenog zida.

Diković je jutros objasnio da je deo nasipa već pretvoren u blato i da bedem više nije bezbedan.

Odbrambeni bedem u regionu Šapca dugačak 26 kilometara, napravljen je u petak, kada je premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao građane da pomognu Šapcu i njegovoj odbrani.

Nasip je podiglo 6.000 volontera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: