15.000 evra pomoći od OEBS-a

Generalni sekretar OEBS Lamberto Zanijer odoborio 15.000 evra iz humanitarnog fonda za hitnu pomoć radi pomoći najugroženijim ljudima u poplavama u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

12:24

Default images

Pomoć će biti isporučena preko misije OEBS u Srbiji i u koordinaciji sa Crvenim krstom.

"Naše misli su sa žrtvama poplava i njihovim porodicama koje nastoje da se oporave. Mi smo uz narod Srbije u ovim teškim vremenima i nadamo se da će medjunarodna solidarnost pomoći zemlji da ponovo stane na noge", rekao je šef misije OEBS u Srbiji, ambasador Peter Burkhard, navedeno je u saopštenju.

Burkhard je naglasio da će misija OEBS nastaviti da pomaže u odnosu na razvoj situacije i da će blisko saradjivati sa srpskim vlastima.

Misija OEBS je, uz podršku švedske razvojne agencije SIDA i uz konsultovanje sa ministarstvom unutrašnjih poslova, hitno obezbedila opremu za ispumpavanje vode u vrednosti od 20.000 evra.

SIDA je pomogla i u štampanju publikacije "Porodični priručnik ponašanja u hitnim situacijama", koja je dostupna na srpskom, albanskom, madjarskom, rumunskom, slovenackcom i engleskom jeziku, navedeno je u saopštenju kancelarije OEBS u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: