HR: Potvrđena prva žrtva poplava

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić potvrdio je danas da je pronađena prva žrtva poplava u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Nedelja, 18.05.2014.

15:11

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić potvrdio je danas da je pronađena prva žrtva poplava u Hrvatskoj.

Reč je, kako se navodi, o muškoj osobi.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić je rekao da je muškarac poginuo prilikom akcije spasavanja kada se urušila kuća.

Prethodno je iz kuće, prenosi Večernji list, spasena starija žena. Ministar je rekao da je situacija na terenu danas bitno bolja nego juče, ali je upozorio da opasnost još nije prošla.

On je za T-portal izjavio da se u mnogim mestima sporo reagovalo na instrukcije policije, kao i da su ih ljudi tek sinoć ozbiljno shvatili i evakuisali se.

Situacija je i dalje kritična u selu Gunje, koje je zbog plavljenja Save od jutros odsečeno, Račinovaca i Rajeva Sela, a danas je počela evakuacija Bošnjaka, Vrbanje i Drenovaca.

Načelnik opštine Gunja Hrvoje Lucić izjavio je da je voda toliko duboka da se neke kuće uopšte ne vide, kao i da nema kuće u kojoj voda nije barem do prozora.

Još oko 40 meštana čeka evakuaciju, a dve vojne amfibije idu od kuće do kuće i odvoze ljude do kamiona, koji ih voze do izlaza iz sela, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Gunja je najveće selo u županjskoj Posavini. Ugroženo područe uz Savu ima oko 15.000 stanovnika. Vodostaj Save je tokom noći počeo da opada, ali je i dalje kritično.

Region: Vanredne mere duž cele Save

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: