Tači: Crkva je Miloševićev spomenik

Premijer Kosova Hašim Tači rekao je da je objekat pravoslavne crkve u dvorištu Univerziteta Prištine "užasno delo".

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 02.05.2014.

13:49

Default images

Tači je, gostujući u emisiji Radio Kosova, dodao da je u stvari to objekat - "spomenik koji je napravio Slobodan Milošević".

Upitan kakva će biti sudbina te crkve, Tači je rekao: "Sada imamo značajne poslove da uradimo, ali će i to doći na red".

Proteklih nedelja u medijima se dosta govorilo o ovoj crkvi, a nakon što je u prištinskom Telegrafu objavljen tekst pod naslovom "Porušiću Crkvu Sv. Nikola“ u kojem kosovski ministar za prostorno planiranje Dardan Gaši tvrdi da je nezavršena Crkva Sv. Spasa u centru Prištine podignuta nelegalno.

Na tekst je reagovala Eparhija raško-prizrenska koja tvrdi da poseduje svu potrebnu dokumentaciju koju su izdale nadležne institucije kada je crkva građena. Tekst je izazvao brojne reakcije, a kosovski ministar Gaši kasnije je odbacio kao neistinite tvrdnje o rušenju srpskog hrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: