"EU da se stidi zbog uticaja SAD"

Rusija kritikovala sankcije protiv ruskih zvaničnika zbog uloge Moskve u ukrajinskoj krizi, navodeći da je EU pod uticajem Vašingtona i da treba da se stidi.

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2014.

12:12

Default images

"Umesto da prinudi Kijev da sedne za pregovarački sto sa predstavnicima jugoistočne Ukrajine i pregovara o budućoj strukturi države, naši partneri su se povinovali novim neprijateljskim gestovima Vašingtona prema Rusiji", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije, a preneo Rojters.

Ukoliko je uvodjenje novih EU sankcija Rusiji novi pokušaj da se stabilizuje situacija u Ukrajini, to znači da Brisel ne shvata političku situaciju u Ukrajini, navodi ministarstvo.

"Ukoliko se neko u Briselu nada da će stabilizovati situaciju u Ukrajini na taj način, to je očigledan dokaz njihovog nerazumevanja političke situacija u Ukrajini i direktan poziv lokalnim neonacistima da nastava sa anarhijom i povredjivanjem civila na jugoistoku zemlje", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: