Skupština AMSS smenila Nikačevića

Skupština Auto-moto saveza Srbije razrešila generalnog sekretara tog saveza Aleksandra Nikačevića, navodi se u saopštenju 43 člana Skupštine AMSS.

Izvor: B92, Beta

Petak, 11.04.2014.

13:49

Default images

U saopštenju se navodi da je odluka doneta jednoglasno, a kao razlog navode se "kriminalne radnje i delovanje" Nikačevića, koji traju više godina.

Uz saopštenje je prosleđen i nalaz revizorske kuće u kojem se konstatuje da je AMSS u "zoni bankrota".

Aleksandar Nikačević osporio je legitimitet odluke o razrešenju, navodeći da je to odlučila "neformalna grupa", rekavši da svi organi AMSS rade normalno.

Podsetimo, Nikačević je na funkciju u AMSS postavljen kao član SPS-a. Mediji su o njemu pisali da je, zajedno sa svojim savetnikom, koji je u AMSS primao dve plate, i sa još nekoliko rukovodećih ljudi u AMSS, bio poznat po skupocenim službenim automobilima. Prema pisanju medija, NIkačeviću je u AMSS odmah nabavljen džip "rendž rover", koji je u tom trenutku vredeo više od 45.000 evra.

Njegov savetnik Marko Milošević dobio je da vozi "folksvagen tuareg" od nekoliko desetina hiljada evra, a direktor AMSS d.o.o. Branko Simović i predsednik Upravnog odbora AMSS "audi A8". Za direktora AMSS osiguranja obezbeđen je "audi A5", sportski model sa troje vrata.

Aleksandar Nikačević je kao član SPS, bio nekada predsednik Saveza studenata Beograda i čovek koji je za vreme NATO intervencije preuzeo Radio B 92. U martu 2006. bio je važan svedok u aferi "kofer".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: