Stojanović: Priština koči ZSO

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović ocenio je da je trenutno glavni "kočničar" formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) vlast u Prištini.

Izvor: B92

Nedelja, 06.04.2014.

23:10

Default images

On je, u emisiji „Slobodno srpski“, koja je emitovana večeras na mreži srpskih televizija na Kosovu i Metohiji, istakao da je problem u tome što ne postoji politički kapacitet i moć institucija u Prištini za one stvari koje bi trebalo da sprovedu, a to su, prema njegovim rečima, njihove obaveze koje se tiču promene određenih zakonskih rešenja.

"Takođe je problem u tome što će se ove godine održati kosovski parlamentarni izbori i niko u Prištini danas usred kampanje neće da radi nešto što treba da pruži veće beneficije Srbima nego što ih danas imaju. Mislim da nijedan albanski političar nije spreman da to uradi", ukazao je Stojanović.

Nacrt zakona o opštimi izborima, ocenio je on, na neki način je ujedinio političke predstavnike Srba na Kosovu.

Stojanović je izrazio očekivanje da će to jedinstvo iz dana u dan jačati i da će imati podršku vlasti u Beogradu.

"Veoma je važno da prvo mi Srbi sa Kosova znamo šta hoćemo, pa će nam onda Beograd pomoći. Siguran sam da Beograd nikada neće da uradi ništa što je protiv ili na teret Srba, nego će raditi isključivo u korist Srba koji ovde žive. Međutim, mi smo proteklih godina imali situaciju koja među nama nije bila onakva kakva bi trebalo da bude. Imali smo među nama ljude koji nisu mogli da se dogovore oko bilo čega", istakao je on.

Stojanović je, govoreći o radu opštine Gračanica u prvih stotinu dana od kad je došao na mesto gradonačelnika, rekao da je već urađeno dosta toga, ali da je to tek početak.

Objasnio je da je najpre napravljen presek stanja zatečenog, a, kako je dodao, zatecene su mnoge nejasne stvari za koje sumnja da bi moglo da se radi o korupciji.

"O tome smo obavestili Agenciju za borbu protiv korupcije, ali još uvek nismo dobili nikakav odgovor od njih. Najdrastičniji primer je izgradnja bolnice u koju je uloženo više od milion evra, a zgrada još nema ni krov“", rekao je on.

Stojanović je dodao da je napravio plan za razvoj opštine Gračanica i uopšte Srba na centralnom Kosovu, te da je vizija da Gračanica postane obrazovni, kulturni i politički centar na Kosovu i Metohiji.

Kao najveći problem u radu opštine on je naveo nedovoljan broj stručnih ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: