Tomašić: Tito bio gori od Pavelića

Predsednica hrvatske Stranke prava Ante Starčević, Ruža Tomašić, uporedila je doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita sa ustaškim vođom Antom Pavelićem.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.03.2014.

18:12

Default images

On aje ocenila da je Broz bio gori diktator od Starčevića, jer je u njegovo vreme poginulo više ljudi.

Za aktuelnog premijera Zorana Milanovića je rekla da je "bahat i nesvaspitan"”, kao i da nema nikakve rezultate iza sebe.

“Zameram mu to što nije održao obećanja iz izborne kampanje”, rekla je Tomašić ali je podržala njegovu prošlonedeljnu posetu Australiji i Novom Zelandu.

Ona je i sama nedavno boravila u Australiji, gde su u klubovima hrvatske emigracije slikala ispod Pavelićevih portreta. Smatra da Hrvati u Australiji imaju pravo da rade ono što im je volja.

“Zašto vam smeta slika Ante Pavelića kod pripadnika hrvatske emigracije”, zapitala je Tomašićeva.

Njoj ne smeta ni pozdrav “za dom spremni” iako ga, kaže, ne koristi već joj više smeta pozdrav “za svoj džep spremni” i kada ljudi za svoj dom "nisu sppremni".

“Ili ćemo se odreći svih diktatora ili nikoga”, rekla je Tomašićeva i dodala da je “Tito bio gori diktator od Pavelića” jer je, kako veruje, u njegovo vreme poginulo puno više ljudi.

Evropska narodna partija i njen predsednik Žozef Dol protive se da Tomašićeva, kao evroskeptik, bude na listi HDZ-a na predstojećim evroparlamentarnim izborima.

Ona, međutim, kaže da je potpisala koaliciju sa HDZ-om, a ne sa EPP-om, te da nema “te grupe u Evropskom parlamentu" koja će, kako je rekla, njoj zabraniti da brani hrvatske nacionalne interese.

“Evropski narodnjaci se moraju nositi sa činjenicom da na izbore za Evropski parlament idemo sa zajedničkom listom. Ne vidim razloga da ne budem na toj listi, osim ako to ne smeta nekom trećem”, rekla je Tomašićeva učestvujući u emisiji HTV-a “Nedeljom u 2”.

Rekla je i da joj je plata evroparlamentarca 6.200 evra od čega Hrvatskoj plaća 40 odsto poreza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: